Ervaringen van cliënten

Dit zeggen zij over mij:

Nancy Waerts, directeur NDF Holding Bonaire, zegt:

Ik heb een druk bestaan en zelf dacht ik dat ik alles wel onder controle had, maar na het overlijden van mijn zus en de opname van mijn moeder in een verzorgingshuis, werd het me  allemaal te veel. Ik kreeg steeds meer last van paniekaanvallen en schuldgevoelens. Daarbij wist ik niet hoe ik het rouwen om mijn zus een plek moest geven.

Tijdens het kennismakingsgesprek met Ina klikte het meteen. Ze is benaderbaar, heel open, niet zweverig (voor mij heel belangrijk) en een goede luisteraar.

Via de ACT methode leerde Ina mij om in te zien dat controle iets is waar ik veel voordeel van heb in mijn dagelijks leven, maar waar ik ook veel problemen door ondervind.

Ze heeft me handvatten gegeven om wat afstand te nemen van deze controle drang, zodat ik beter kan inzien wanneer ik moet en kan loslaten.

Ook heeft ze me geleerd connectie te maken met de pijn die rouwen met zich mee brengt, waardoor ik juist door het wel te voelen, beter kan verwerken.

Ina is een professionele ACT-coach en dat merk je; niet alleen aan haar benadering met jou als client, maar ook aan het behaalde resultaat.

Ik voel me rustiger in mezelf, herken signalen eerder en heb de tools om beter met dingen om te gaan.

Ik kan Ina ten alle tijden van harte aanbevelen als coach!

 

Marjan zegt:

Teveel in mijn hoofd zitten en mijn verdriet in de ‘kast’ stoppen en met duct tape dichtplakken. Dat waren voor mij wel de dingen waarmee ik aan het werk wilde omdat ze me het goed functioneren
op de werkvloer lastig maakten.
Maar de ‘strenge stem’ in mijn hoofd zit er al jaren en door die ‘kast’ niet goed dicht te houden zou ik vast ‘onderuit’ gaan.
De coaching van Ina en het toepassen van de ACT oefeningen, hebben mij veel geleerd. Ze lossen mijn problemen niet op maar laten me zien dat er genoeg is wat ik zelf kan doen. Dat schept
ruimte en geeft lucht. De app is zeer gebruikersvriendelijk en makkelijk toe te passen.
Het online gebeuren is ook een toegevoegd iets, omdat het weinig tijd kost en het in je vertrouwde omgeving plaatsvindt.
Ina heeft mij zeker stappen vooruit laten maken.

R.H., Praktijkondersteuner, zegt:

Na een medisch traject en mislukte operaties, bleek er geen oplossing te zijn voor mijn chronische aandoening. Ik moest ermee leren leven. Vanuit mijn werk ken in ACT, het is een andere manier van omgaan met problemen en het past bij mij.
Bij Ina werd ik gehoord, werd ik me meer bewust en leerde ik op een andere manier met mezelf om te gaan en in het leven te staan.

Ina is helder en luistert goed. Ze kan je doorgronden en pakt er dan uit waar het om gaat en verwoordt het dan heel goed zodat je weer verder kunt.

En ze heeft humor en dat vind ik belangrijk.

 

A., leerkracht, zegt:

Ik voelde een hoge druk, die ik deels mezelf opleg. Dit maar met moeite los kunnen laten en dan de hoge werkdruk in het onderwijs erbij… een recept voor ellende.

De training heeft mij een wat andere kijk op het leven gegeven. Door de oefeningen uit de gesprekken en de app ging ik wat meer afstand nemen en anders tegen mijn valkuilen aankijken. Ik zie nu patronen die mij eerst niet opvielen.

De app die je bij Ina erbij krijgt is echt van toegevoegde waarde, daar kan ik altijd naar terug gaan. Zo slijt het geleerde meer in.

De inzichten die ik heb gekregen zijn het meest waardevol. Zo merkte ik dat niet alleen de werkdruk een issue is, maar ook mijn eigen manier van omgaan met de dingen.

Jolanda zegt:

Achteraf gezien ben ik mijzelf heel langzaam kwijtgeraakt… ik zat vast in een negatieve spiraal. Sombere en negatieve gedachten overheersten. Ik ervaarde steeds meer lichamelijke klachten, stress en paniek.

Tijdens een intake gesprek met Ina had ik meteen het gevoel dat zij begreep waar ik tegenaan liep en dat ACT hetgeen was waar ik zo lang naar op zoek ben geweest.

In de daarop volgende gesprekken met Ina werd ik mij steeds meer bewust van mijn denken en doen. Ik was niet “gek”. ACT heeft mij geleerd dat mijn gedachten niet te controleren zijn, maar… ik kan er anders mee omgaan.

Ben enorm dankbaar dat ik met Ina en ACT therapie in aanraking ben gekomen. 
Ik heb weer zin in het leven en de toekomst (met alle ups and downs) iets wat ik zeer lange tijd kwijt ben geweest.

M K, proces- en data-analist, zegt:

Mijn verstand is druk, oordelend, waarschuwend, controlerend en vermijdend. Dit zorgt voor stress, negatieve gedachten over mijzelf, vermoeidheid, hoofdpijn en het uitstellen van acties voor langetermijndoelen.

Door deze coaching heb ik meer rust in mijn hoofd en ben ik me bewust van de werking van mijn verstand. Ik heb nu meer tijd en energie om voor langetermijndoelen aan de slag te gaan. Door bewuste keuzes te maken zijn de gevolgen van die keuzes veel makkelijker te verwerken.

ACT geeft handvaten waar je eigenlijk in elke situatie wel iets aan hebt, daardoor blijf ik denken aan de sessies die ik heb gehad en wat ik heb geleerd.

Bij Ina is alles bespreekbaar en uit elke situatie konden leermomenten gehaald worden.

Ik zou haar zeker aanbevelen. Ze geeft alle ruimte om je verhaal te doen en je zal na elke sessie het gevoel hebben dat je weer wat meer over je jezelf weet en dat je meer bewuste keuzes kan maken.

J.S zegt:

Een verrijking in mijn leven!

Ik had last van het altijd maar perfect moeten zijn van mezelf en zocht daar een stukje begeleiding in. Ina heeft mij verder geholpen om wat luchtiger in het leven te staan. ACT is een verrijking in mijn leven geworden.

Waardevol zijn de opdrachten, filmpjes en oefeningen die ik na elke training kreeg toegestuurd. Je kunt ze op ieder moment van de dag gebruiken en het geeft handvatten om een draai aan je gedachten te geven en vooruit te kijken op een luchtige, fijne manier.

Ik zou Ina Klinkenberg zeer aanbevelen; ze geeft je op een toegankelijke en prettige manier inzicht in hoe we naar onszelf kijken en door ACT krijg je ruimte in je hoofd. Dat wil toch iedereen?

Wendy Stokman, energetisch therapeut, zegt:

Waarom heeft niemand mij dit eerder verteld? Dit had ik 20 jaar geleden willen weten!”
Dit riep ik halverwege mijn coaching traject met Ina; wat zij mij leerde bleek zó goed te werken!

Al lang weet ik dat ik veel te veel ‘in mijn hoofd’ leef. Daar werd ik niet gelukkig van, want wat mijn hoofd mij vertelt, is niet altijd even leuk. Wat ik me gerealiseerd heb, is dat je negatieve gedachten niet uit kunt schakelen en ook niet kunt vervangen door positieve; de gedachten blijven komen. Ina heeft me geleerd hoe je er wel mee om kunt gaan, zodat de gedachtes mij niet meer belemmeren in mijn functioneren.

‘Accepteren’ vond ik het moeilijkste om te leren, maar ook het meest waardevolle.

Ina is een betrokken, slimme en ook grappige coach, die goed luistert. Haar enthousiasme over deze methode is absoluut aanstekelijk. Ik beveel haar van harte aan!

Ruud Herrema, gepensioneerd, zegt:

Voordat ik aan deze cursus begon had ik veel klachten van nervositeit en negatief denken. Op mijn 73ste besloot ik om een mental coach te raadplegen.

Ik had eerst mijn twijfels omdat ik geen hoge pet op heb van psychologen e.d.  Maar enkele sessies met Ina Klinkenberg waren genoeg: ik voel mij een stuk beter dankzij haar ACT-methode. Ik ben haar zeer dankbaar!

Collin, planner en projectmedewerker, zegt:

Ik ben iemand die veel nadenkt, wikt en weegt en veel ‘beren op de weg’ ziet.
Nu laat ik me er minder door leiden, want ik zie welke gedachten ik nu zelf belangrijk vind en waar ik iets mee wil. Ik zie gedachten voor wat ze zijn en durf ze los te laten als ik merk dat ze me tegenwerken.

Eén reden om Ina aan te bevelen is haar gebruik van humor. Dat maakt dat de zaken die af en toe best pittig kunnen zijn, ook vaak met een lach kunnen worden bekeken.

M. zegt:

Ik heb het gedaan!!

Tijdens de training met Ina sprak ik mijn droom uit om wel eens alleen weg te willen. “Wat egoïstisch om niemand mee te willen! Wat denk je dat men/je man daarvan vindt?” riep mijn verstand.

Vandaag heb ik geboekt! Ik ga twee dagen fietsen in mijn eentje met een nachtje hotel tussendoor. Ik heb er nu al zin in en mijn man gunt het me van harte.

Dank je wel Ina, dat je mij leerde naar mijn kritische stemmetje te luisteren maar deze ook de mond te snoeren als zij onzin uitkraamt en te kiezen voor mijzelf.

Anneke, onderwijsassistent, zegt:

Toegeven dat je stress hebt, en dat de werkdruk je af en toe opbreekt, is niet iets waarmee je te koop loopt.

Dankbaar dat mijn directeur mij op deze training wees. Zij zag mij af en toe worstelen met alles wat ‘moet’ en met het gevoel dat het nooit goed genoeg is.

We hebben geleerd om in kleine stapjes anders te kijken naar hoe je omgaat met de druk die je jezelf oplegt.

Waardevolle tools om in kleine momentjes tijdens je werk even terug te schakelen, om daarna weer in alle rust verder te kunnen.

M, leerkracht, zegt:

Onzeker, kritisch over mijzelf en mij altijd opgejaagd voelen.
Hiermee ben ik begonnen aan de training van Ina.
In de training heb ik geleerd om deze gedachtes om te zetten naar iets positiefs! Maar ook heb ik geleerd dat je rot voelen soms ook gewoon even mag en je dat ook mag toelaten.

Ina geeft een gevoel van veiligheid en vooral geen oordeel. Zij laat het jezelf doen maar geeft je wel goede handreikingen. In mijn rol als leerkracht en collega kan ik dit goed gebruiken!

Stephanie, medewerker verkoop en marketing, zegt:

Een verademing!

Ik had enorm last van veel piekeren, onvrede en stress.
Via een vriendin kwam ik bij Ina terecht, dat was een goede keuze!

Gaandeweg het traject kwam duidelijk naar voren dat ik veel moeite heb met zelfacceptatie, streng ben voor mezelf en zelfkritiek heb. De oefeningen en app-opdrachten hebben ervoor gezorgd dat ik nu anders naar mezelf kijk en minder streng voor mezelf ben, wat echt een verademing is!

De werkwijze van Ina is hierbij heel prettig. Af en toe was het best wel confronterend, maar wel hoe het is.
Ik raad Ina van ACToo zeker aan, ze laat je snel op je gemak voelen en neemt de tijd om je goed te helpen.

Else Hof, docent mindfulness en yoga, zegt:

Als mindfulnesstrainer ben ik al een tijd bezig met het omarmen van mijn perfecte onvolmaakte leven. Toch vond ik écht accepteren best lastig! In het ACT-coachingstraject met Ina heb ik hier een verdieping in kunnen maken.

Het meest waardevol vond ik de gesprekken, de oefeningen en de metaforen die Ina passend uitzocht, zodat ik de theorie kon ervaren én toepassen.

Ik zou zo weer een coachingstraject met Ina doen. Haar manier van werken is kundig, reëel, humoristisch, positief, prikkelend, en heel prettig in de omgang!

Anneke, onderwijsassistent, zegt:

Toegeven dat je stress hebt, en dat de werkdruk je af en toe opbreekt, is niet iets waarmee je te koop loopt.

Dankbaar dat mijn directeur mij op deze training wees. Zij zag mij af en toe worstelen met alles wat ‘moet’ en met het gevoel dat het nooit goed genoeg is.

We hebben geleerd om in kleine stapjes anders te kijken naar hoe je omgaat met de druk die je jezelf oplegt.

Waardevolle tools om in kleine momentjes tijdens je werk even terug te schakelen, om daarna weer in alle rust verder te kunnen.

M, leerkracht, zegt:

Onzeker, kritisch over mijzelf en mij altijd opgejaagd voelen.
Hiermee ben ik begonnen aan de training van Ina.
In de training heb ik geleerd om deze gedachtes om te zetten naar iets positiefs! Maar ook heb ik geleerd dat je rot voelen soms ook gewoon even mag en je dat ook mag toelaten.

Ina geeft een gevoel van veiligheid en vooral geen oordeel. Zij laat het jezelf doen maar geeft je wel goede handreikingen. In mijn rol als leerkracht en collega kan ik dit goed gebruiken!

Marijke B, projectcoördinator en auditor in het onderwijs, zegt:

In het enorme aanbod van coaches viel Ina mij op met ACT. Een bewezen programma dat je in een vast aantal sessies leidt langs verschillende onderwerpen, de ene keer luchtig, dan actief en meestal op een prettige manier confronterend.

Ina begeleidde mij met een combinatie van kunde, humor en nuchterheid, het lukt haar een ontspannen sfeer te creëren waarin toch lastige onderwerpen behandeld worden. Zij is een prettige coach die ik zou aanbevelen.

Mijn belangrijkste doel, het hebben van meer zelfcompassie, denk ik wel te hebben bereikt.

adminCliënten zeggen: …